tornar

Comissions

 

L’AFA actualment s’organitza en grups de treball permanents que s’anomenen Comissions. Cada comissió té uns objectius i projectes definits. I sempre són necessàries més persones per poder fer més coses! Us les presentem cada una en aquest espai.
Si vols col·laborar-hi, no dubtis a contactar amb l’AFA a través del correu afalavilabanyoles@gmail.com

Menjador

Vetllem per una alimentació saludable, ecològica i de proximitat. També tenim present la importància de fomentar uns bons hàbits entre els infants com ara la higiene dental i la necessitat d’un bon rentat de mans.
Ens ocupem de tot el relatiu a aquest servei de l’escola, la gestió del qual està cedida per l’escola a l’AFA. Així s’encarrega de gestionar el contracte i la relació amb l’empresa de cuina i amb l’empresa dels monitors/es de menjador.
Resol amb ells qualsevol tema que pugui sorgir, des de la revisió dels menús, transmissió de queixes i suggeriments, informació i pressupost de la renovació del material i/o d’altres inversions que siguin necessàries.
També fa visites periòdiques per a comprovar el funcionament del servei.

menjador@afalavilabanyoles.cat

 

Extraescolars

Des de la comissió organitzem la totalitat la programació de les activitats extraescolars que es fan a l’escola i gestionem i coordinem amb totes les empreses que les fan.

extraescolars@afalavilabanyoles.cat

 

Eduquem en família

El programa Eduquem en família consisteix en un cicle de xerrades i activitats formatives que, al llarg del curs escolar, es porta a terme a diferents espais de la ciutat i que està organitzat per les AFA de tots els centres educatius de la ciutat conjuntament amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.
Cada curs es programen entre quatre i cinc activitats, ubicades en diferents equipaments de la ciutat. Intentem que dintre el programa hi hagi activitats amb diferents formats i dinàmiques i que puguin interessar a famílies amb fills de diferents edats; reflexions per part de diferents professionals, experiències personals, tallers, etc.

eduquem@afalavilabanyoles.cat

 

Coeducació i diversitat

Promogut per la Xarxa Feminista del Pla de l’Estany i amb motiu del 8M, el passat 5 de març es va crear un espai de conversa on es va decidir impulsar la creació de comissions de Coeducació i Diversitat a diferents AFAs, AMPAs i AMIPAs de la comarca. La intenció és treballar juntes la perspectiva feminista, tot preparant recursos, recomanacions i accions diverses. Des de la nostra associació hem decidit sumar-nos a aquesta proposta amb els següents objectius:
Conscienciar a les famílies per interioritzar conductes que evitin les desigualtats i garanteixin les mateixes oportunitats entre nenes i nens.
Organitzar accions (conferències, tallers, formacions) per a les famílies de l’escola, alumnes i professorat.
– Buscar la complicitat de l’equip docent amb els assumptes relacionats amb la coeducació i diversitat per tal de crear projectes comuns.

coeducacio-diversitat@afalavilabanyoles.cat

 

Patis

L’objectiu d’aquesta comissió és impulsar propostes per la millora del pati de l’escola per disposar d’un entorn més inclusiu, natural i coeducatiu amb la implicació de tota la comunitat educativa (mestres, famílies, alumnat, personal no docent, equip de menjador).
Les nenes i nens passen molt de temps de l’escola en el pati, que entenem com un espai obert on jugar i relacionar-se amb els altres. Per això mateix, entenem que ha de ser igualitari, inclusiu i participatiu. El futbol, sobretot, acaba sent l’activitat prioritària del temps de pati i això pot relegar la resta de jocs a un espai secundari o marginal, i al mateix temps a les nenes i nens que no els agrade aquest esport. En els últims temps, en molts llocs s’està promovent el debat sobre el que s’han denominat “patis inclusius coeducatius” i és una qüestió que a l’AFA ens interessa molt.

patis@afalavilabanyoles.cat

 

Colònies per tothom

Vetllem perquè totes les nenes i nens de l’escola puguin anar a les colònies que s’organitzen als cursos de I5, primer, quart i sisè. Estem convençuts que així s’afavoreix la millora acadèmica i la cohesió social dels infants i de les seves famílies.

colonies@afalavilabanyoles.cat

 

Festes

La comissió de festes s’encarrega d’organitzar les diferents festes que es fan a l’escola. Aquelles famílies, pares i mares que us hi vulgueu involucrar i formar-ne part, sou benvingudes. I així entre totes i tots definir les festes que volem per a la nostra escola.
Participem al carnestoltes que organitza cada any l’ajuntament de Banyoles i ens ocupem de dissenyar la carrossa i preparar el material necessari per a les disfresses. El curs passat més de 200 persones van participar al carnaval.

festes@afalavilabanyoles.cat

 

Revista Bumerang

La comissió de la revista té com a objectiu treballar per fer arribar a les famílies tota la informació sobre l’actualitat de l’AFA y de l’escola.
La revista es publica tres cops l’any en paper on podem trobar articles, entrevistes i cròniques del que anem vivint a l’escola i també espais reservats a les aportacions dels nens i nenes. A part de ser un canal de comunicació, la revista vol ser també un espai de reflexió i participació per a tothom.

revista@afalavilabanyoles.cat

 

De quina manera podeu participar com a famílies?

1. Podeu fer-vos socis de l’AFA
2. Participar en alguna de les comissions
3. Assistir a les reunions que es fan els primers dimarts de cada mes del curs
Qualsevol persona que vulgui involucrarse d’alguna manera o altra pot posar-se en contacte amb nosaltres, estarem encantades de rebre-us!